Община Благоевград да опрости частично таксата за битови отпадъци на

...
 Община Благоевград да опрости частично таксата за битови отпадъци на
Коментари Харесай

ДПС в Благоевград: Опростете такса смет за затворени фирми

 

Община Благоевград да опрости отчасти таксата за битови боклуци на компаниите, които в резултат на изключителното състояние след 13 март 2020 година прекратиха стопанската си активност до края на годината. Предложението е на тримата съветници от Движение за права и свободи Мехмед Вакльов, Ивайло Червилов и Исмет Узунов. То се отнася за заведенията за хранене, увеселителни и игрални зали, нощни заведения, питейни заведения, хотели, спортни зали, молове и други, написа вестник Струма.

Възможностите за освобождението от такса боклук са визирани в измененията на Закона за локалните налози и такси, които са в действие от 11 август 2020 година

За да не стартира неконтролируемо подаване на молби за опрощаване на таксата, вносителите са изработили и логаритъм, по който да стане това. Те оферират притежателите на компаниите да удостоверят, че фактически са прекратили активността си с финансови документи: дневни и месечни касови доклади от фискалните устройства, дневник на покупките и продажбите, информации за изплатените хонорари на личния състав и употребени отпуски, и всичко това за 2 интервала – от 01.01.2020 година до 13.03.2020 година и след тази дата до края на годината.

Документите би трябвало да бъдат подадени в дирекция „ Местни налози и такси “ дружно с искане от шефа на съответната компания.

Исмет Узунов посочи, че защото огромна част от компаниите към този момент са заплатили таксата за битови боклуци за услугата по сметосъбиране и сметоизвозване за 2020 година, което се прави предплатено при започване на година, сътрудниците му в Общински съвет -Благоевград могат да вземат решение платените суми да бъдат приспаднати от отговорностите на търговците за 2021 година

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР